Packages

  • Status Researching
  • Percent Complete
    0%
  • Task Type Bug Report
  • Category Stable
  • Assigned To
    Luke
    André Silva
  • Operating System All
  • Severity Medium
  • Priority Medium
  • Reported Version Any
  • Due in Version Starfix
  • Due Date Undecided
  • Votes
  • Private
Attached to Project: Packages
Opened by fablamar - 04/09/2018
Last edited by André Silva - 16/09/2018

FS#1163 - [udisks2] Impossible to mount ISO or IMG file

When I try to mount an ISO file or IMG file (with right-click, “open with disk image mounter” on XFCE4) it fails, the following error message appears :

GDBus.Error.org.freedesktop.UDisks2.Error.Failed: Error opening /dev/loop-control: No such file or directory (udisks-error-quark, 0)

Thanks for your help

fablamar commented on 04.09.2018 15:50

I realized "loop" module was not loaded.
Very strange as I have the line :

modules="loop"

in

/etc/conf.d/modules

and I ran :

mkinitcpio -p linux-libre-lts

Still, it is not loading at boot...

Anyway, I loaded the module "loop" manually and now I have :

brw-rw---- 1 root disk  7,   0  4 sept. 17:48 /dev/loop0
brw-rw---- 1 root disk  7,   1  4 sept. 17:48 /dev/loop1
brw-rw---- 1 root disk  7,   2  4 sept. 17:48 /dev/loop2
brw-rw---- 1 root disk  7,   3  4 sept. 17:48 /dev/loop3
brw-rw---- 1 root disk  7,   4  4 sept. 17:48 /dev/loop4
brw-rw---- 1 root disk  7,   5  4 sept. 17:48 /dev/loop5
brw-rw---- 1 root disk  7,   6  4 sept. 17:48 /dev/loop6
brw-rw---- 1 root disk  7,   7  4 sept. 17:48 /dev/loop7
crw-rw---- 1 root disk 10, 237  4 sept. 17:48 /dev/loop-control

But when I right click on a ISO or IMG and select "open with disk image mounter", nothing happens.. Not even an error message. The image is not mounted at all even though /dev/loop-control is here

Date User Effort (H:M)

Loading...

Available keyboard shortcuts

Tasklist

Task Details

Task Editing