Packages

Category Task Type  asc Priority Severity Summary Status Progress
AnyBug ReportHighCritical [electrum] updated package still does not work Closed
100%
Task Description

Here is the terminal output:

$ electrum
Error: No module named ‘aiorpcx’. Try ‘sudo python3 -m pip install <module-name>

I think a newer python version (e.g. 3.7) might be needed in order to get it to work as well as even after installing missing modules via pip locally the package does not run.

AnyBug ReportVery LowCritical [msmtp] needs libressl Closed
100%
Task Description

Description:

I may be wrong for I did not migrate to 0.3 as of yet, but I think that `msmtp` has been forgotten and needs to be recompiled with `libressl`.

Please remove this report if I am mistaken.

TestingBug ReportVery LowCritical [msmtp] needs libressl Closed
100%
Task Description

Description:

I may be wrong for I did not migrate to 0.3 as of yet, but I think that `msmtp` has been forgotten and needs to be recompiled with `libressl`.

Please remove this report if I am mistaken.

TestingBug ReportMediumCritical [rsyslog] wrong reference to /usr/bin/rsyslog in /etc/l ...Closed
100%
Task Description

In `/etc/logrotate.d/rsyslog`, line 5:

/usr/bin/killall -HUP /usr/bin/rsyslogd

should now read as follows:

/usr/bin/killall -HUP /usr/sbin/rsyslogd
AnyBug ReportVery HighCritical [cups] [cups-filters] ServerBin directory inconsistency Closed
100%
Task Description

As the default path of the ServerBin directory is now /usr/libexec/bin:
1. cups-files.conf should be modified/adapted accordingly.
2. The contents of /usr/lib/cups which is currently owned by cups-filters, cups-pdf foomatic-db-engine and smbclient should be moved to /usr/libexec/cups.

As it is, cups doesn’t work in v0.3.

StableBug ReportMediumCritical [mkinitcpio] crc32c_generic module missing with regular ...Closed
100%
Task Description

With latest 0.3 hyperbola, with the (simple) following partitioning :

/ (ext4)
/swap

The standard HOOK in /etc/mkinitcpio.conf

"HOOKS="base udev autodetect modconf block filesystems keyboard fsck"

fails to include crc32c_generic module, resulting in non bootable system.

The generated fallback initramfs include it though.

The issue was not present with 0.2.9, with the exact same partitioning.

StableBug ReportMediumCritical [virt-manager] Failed to initialize a valid firewall ba ...Closed
100%
Task Description

[virt-manager] Failed to initialize a valid firewall backend

I cannot start any virtual machine with current virt-manager.
The error message is the following :

Failed to initialize a valid firewall backend

My username is in “kvm” group.

The only modification to the libvirt config files I made are in /etc/libvirt/qemu.conf

[...]
# Some examples of valid values are:
#
#       user = "qemu"   # A user named "qemu"
#       user = "+0"     # Super user (uid=0)
#       user = "100"    # A user named "100" or a user with uid=100
# 
#user = "root"
user = "david"
[...]

The libvirtd service is enabled (and start without error)
Also, the optional dependencies are correctly installed :

ebtables: required for default NAT networking [installed]
dnsmasq: required for default NAT/DHCP for guests [installed]
bridge-utils: for bridged networking [installed]

This was working fine previously (with 0.2.9) so I don’t know why this isn’t working anymore. As said previously, my config hasn’t changed.

StableBug ReportVery HighCritical [iceweasel-uxp] Broken addons with latest update Closed
100%
Task Description

Some addons are currently broken with latest iceweasel-uxp (iceweasel-uxp 52.9.20190926-1)

DownThemAll
Save to Wayback Machine
Self-Destructing Cookies
(and probably others)

g4jc suggested to drop PGO as it could be the culprit.

https://forums.hyperbola.info/viewtopic.php?pid=1149#p1149

Regarding addons, I'm fairly certain flipping the switch on PGO (which makes the browser faster at the expense of wrecking code) is the culprit. We were warned not to use it, and this is planned to be rolled back.

However, Hyperbot has to be scheduled to rebuild the packages and I do not set it's schedule. Will advise.
StableBug ReportMediumCritical [v4l-utils] Error in `dvbv5-scan': double free or corru ...Closed
100%
Task Description

With : v4l-utils 1.12.3-1.hyperbola1

dvb5-scan utility currently segfaults with rtl2832

*** Error in `dvbv5-scan': double free or corruption (fasttop): 0x000000000090be90 ***
======= Backtrace: =========
/lib/libc.so.6(+0x727ad)[0x7f4f9a9657ad]
/lib/libc.so.6(+0x78e6f)[0x7f4f9a96be6f]
/lib/libc.so.6(+0x796ce)[0x7f4f9a96c6ce]
/usr/lib/libdvbv5.so.0(free_dvb_dev+0x13)[0x7f4f9acafa53]
/usr/lib/libdvbv5.so.0(dvb_dev_free_devices+0x28)[0x7f4f9acafaf8]
/usr/lib/libdvbv5.so.0(dvb_dev_free+0x4e)[0x7f4f9acafe2e]
dvbv5-scan[0x401729]
/lib/libc.so.6(__libc_start_main+0xf1)[0x7f4f9a9135a1]
dvbv5-scan[0x4019fa]

This seems to have been fixed, see :

https://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=859008

I don’t know if a patch is available for it though..

StableBug ReportMediumCritical [lynis] Unable to run audit on remote target because of ...Closed
100%
Task Description

With lynis 2.4.8-1.hyperbola2

sudo lynis audit system remote 192.168.0.100

fails because dmidecode is not installed to /usr/sbin/ :

/usr/share/lynis/include/functions: line 1359: /usr/sbin/dmidecode: No such file or directory

With hyperbola 0.3 :

which dmidecode
/usr/bin/dmidecode
StableBug ReportHighCritical  [gufw] FileNotFoundError: [Errno 2] '/usr/sbin/ufw': ' ...Closed
100%
Task Description

gufw 17.04.1-3

Impossible to start application, error message :

FileNotFoundError: [Errno 2] Aucun fichier ou dossier de ce type: '/usr/sbin/ufw': '/usr/sbin/ufw'
StableBug ReportMediumCritical [torsocks] which: no getcap Closed
100%
Task Description

Current torsocks version is broken.
It returns the following error when attempting to torify application :

which: no getcap
AnyBug ReportVery LowCritical [system-config-printer] Impossible to print some pdfs ( ...Closed
100%
Task Description

Hello,

I’m unable to print some pdfs on my Hyperbola 3.0 system.
Some background :

cups is installed, service enabled and working
system-config-printer is installed and my printer has been correctly added.

I can print most pdfs and text files but recently with a pdf, it fails to print it.* And system-config-printer returned the following error (see capture) :

Printer "EPSON XP-620-Series" requires the '/usr/lib/cups/filters/epson-escpr-wrapper' but it is not currently installed.

Currently, “epson-escpr-wrapper” is installed but it is in :

/usr/libexec/cups/filters/epson-escpr-wrapper

Looking at source code of system-config-printer, it expects that wrapper to be installed in “/usr/lib/” so I tried to symlink that “epson-escpr-wrapper” to “/usr/lib/cups/filters” but it doesn’t work..

*With a Debian system and the exact same configuration, the “problematic” pdf prints just fine so it is not an issue with the pdf.

StableBug ReportMediumCritical [apache][modules][FHS] move external modules to new loc ...Closed
100%
Task Description

Description:
The apache pkg has a symlink in /etc/httpd/modules which points to /usr/lib/httpd/modules, and it’s wrong because modules are now located at /usr/libexec/httpd/modules

Also, packages that have apache modules, like:

  • extra/php-apache
  • community/mod_wsgi
  • community/mod_wsgi2

have them in the old location, so they need to be rebuilt.

Additional info:

  • apache 2.4.38-1.hyperbola2
StableBug ReportHighCritical [postfix][FHS] multiple issues, need rebuilding Closed
100%
Task Description

Description:
Postfix is a mess, first it failed to start (running ‘postfix start’) with the following:

  postfix: fatal: chdir(/usr/lib/postfix/bin): No such file or directory

Then, to solve this, I symlinked /usr/libexec/postfix to /usr/lib/postfix/bin, because there were the binaries, but then it came with the following:

  # postfix start
  /usr/lib/postfix/bin/postfix-script: line 89: /usr/bin/postconf: No such file or directory
  /usr/lib/postfix/bin/postfix-script: line 90: /usr/bin/postlog: No such file or directory

Because all the post* bins where now in /usr/sbin, so I symlinked them to /usr/bin, and it could finally run, but with many warnings

  # postfix start
  postfix/postfix-script: warning: symlink leaves directory: /usr/lib/postfix/./bin
  postfix/postfix-script: warning: not owned by group postdrop: /usr/bin/postqueue
  postfix/postfix-script: warning: not owned by group postdrop: /usr/bin/postdrop
  postfix/postfix-script: warning: not set-gid or not owner+group+world executable: /usr/bin/postqueue
  postfix/postfix-script: warning: not set-gid or not owner+group+world executable: /usr/bin/postdrop
  postfix/postfix-script: starting the Postfix mail system

Additional info:
* postfix 3.2.2-1.hyperbola6

StableBug ReportMediumCritical [roundcubemail-lts] not compatible with PHP 7.1 Closed
100%
Task Description

Description:
After replacing roundcubemail with roundcubemail-lts, I got the following error:

  PHP Warning:  session_start(): Failed to read session data: user (path: ) in /usr/share/webapps/roundcubemail/program/lib/Roundcube/rcube_session.php on line 117

And going back to the non-lts version solved it

Additional info:
It looks like it is a problem of roundcube-lts not being fully compatible with PHP 7.1, maybe a backport could fix the issue

Steps to reproduce:
1) Install roundcube
2) open it in a web browser
3) Check /var/log/roundcubemail/errors

StableBug ReportVery LowCritical [smartmontools] update-smart-drivedb fails to update Closed
100%
Task Description

smartmontools 6.5-1.hyperbola1

Error while trying to update smart-drivedb :

anon@test[~] update-smart-drivedb

External Link/usr/bin/update-smart-drivedb: download from branches/RELEASE_6_5_DRIVEDB failed (curl: exit 23) /usr/bin/update-smart-drivedb: download from trunk failed (curl: exit 23)

StableBug ReportVery LowCritical [gtk-2] Severe problems with GTK2-applications Closed
100%
Task Description

Description: Since the migration to xenocara there seems to be a bug with applications using GTK-2. From time to time there are crashes with assertion `!xcb_xlib_threads_sequence_lost’.

Looking into this a little bit more deep there are also other distributions affected and this is an upstream-bug. But the concrete situation is not that easy, while it could be also part of the library libX11 itself. Looking therefore here: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/pcmanfm/+bug/1782984

Affected are for example LXDE in general, icedove, iceweasel and many more!

TestingBug ReportVery LowCritical [Hyperbola GNU/Linux-libre 0.4] Installation issue for  ...Closed
100%
Task Description

Description: Problem with execution of “pacstrap /mnt base base-devel syslinux” from 0.3.1-chroot ISO-image with modified pacman.conf and mirrorlist for testing. There are errors for the packages “libxcrypt” and “man-pages” as both have “/usr/share/man/man3/crypt.3.gz” and “/usr”share/man/man3/crypt_r.3.gz” included.

TestingBug ReportHighCritical [Hyperbola GNU/Linux-libre 0.4] Installation for syslin ...Closed
100%
Task Description

Description: Configuration file “syslinux.cfg” under /boot/syslinux/ has to be adjusted. Problem with kernel-images loaded and the concurrent booting device is per default configured to /dev/sda3. Kernel-images are named as “linux-libre” not “linux-libre-lts”.

TestingBug ReportHighCritical [Hyperbola GNU/Linux-libre 0.4] Problems with sndio fai ...Closed
100%
Task Description

There are issues with the current sndio-package as it seems not possible to get this to work with ALSA.

TestingBug ReportHighCritical [wpa_supplicant]: wireless connection does not work Closed
100%
Task Description

Description:

Wireless connection does not work

Additional info:
* package version(s)

- wpa_supplicant 2:2.9-1
- libressl 3.2.2-1

* config and/or log files etc.

Successfully initialized wpa_supplicant
OpenSSL: Failed to set cipher string 'DEFAULT@SECLEVEL=1'
SSL: Failed to initialize TLS context.
Failed to initialize EAPOL state machines.
nl80211: deinit ifname=wlp0s18f2u1 disabled_11b_rates=0

Steps to reproduce:

$ wpa_supplicant -B -i device-name -c <(wpa_passphrase “ssid” “psk”)

AnyBug ReportVery HighCritical [ath9k-htc-firmware]: not work Closed
100%
Task Description

Description:

Ath9k wifi device not working, possibly bad compilation or issues with gcc

Additional info:
* package version(s)

- gcc-8.4.0-2
- ath9k-htc-firmware-1.4.0-8

* config and/or log files etc.

[    8.302952] usb 1-1: ath9k_htc: Firmware ath9k_htc/htc_9271-1.4.0.fw requested
[    8.303011] usbcore: registered new interface driver ath9k_htc
[    8.303067] usb 1-1: Direct firmware load for ath9k_htc/htc_9271-1.4.0.fw failed with error -2
[    8.303073] usb 1-1: ath9k_htc: Firmware htc_9271.fw requested
[    8.623141] usb 1-1: ath9k_htc: Transferred FW: htc_9271.fw, size: 51008
[    9.683657] ath9k_htc 1-1:1.0: ath9k_htc: Target is unresponsive
[    9.683672] ath9k_htc: Failed to initialize the device

Steps to reproduce:

- Add wifi device with ath9k firmware, for example: TL-WN722N
- pacman -S ath9k-htc-firmware

References:

- https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=208251

TestingBug ReportHighCritical Runit errors, Closed
100%
Task Description

/sbin/openrc-run: bad interpreter: No such file or directory

I get this error whenever I try to start dhcpcd with sv /etc/runit/

And for sndiod I get this doing the same guide,

warning: sndiod: unable to open supervise/ok: file does not exist

Although rather ironically, If I type sndiod or dhcpcd into root, it works just fine.

Maybe its an FHS issue or possibly, I am screwing up? I am not sure. Feedback is welcome.

This is what I did:

=⇒ Add a service:

ln -s /etc/sv/<service> /var/service
==> Start/stop/restart a service:
sv <start/stop/restart> <service>

more or less, I used this guide.

TestingBug ReportVery HighCritical [Hyperbola GNU/Linux 0.4] QtSSL is not working Closed
100%
Task Description

Description: Tried with new compiled version of mumble no open and secured with SSL-certificate is reachable. Log within console:

qt.network.ssl: QSslSocket: cannot resolve SSL_CTX_set_options
qt.network.ssl: QSslSocket: cannot resolve SSL_session_reused
qt.network.ssl: QSslSocket: cannot resolve SSL_set_options
qt.network.ssl: QSslSocket: cannot resolve BN_is_word
qt.network.ssl: QSslSocket: cannot resolve SSL_in_init

<W>2021-08-23 01:00:18.814 QSslSocket: cannot call unresolved function sk_num

<W>2021-08-23 01:00:20.270 QSslSocket: cannot call unresolved function SSL_CTX_set_options

TestingBug ReportHighHigh [sway] error while loading shared libraries Closed
100%
TestingBug ReportHighHigh [sddm] error while loading shared libraries Closed
100%
TestingBug ReportHighHigh [freerdp] error while loading shared libraries Closed
100%
TestingBug ReportHighHigh [gnome-shell] error while loading shared libraries Closed
100%
TestingBug ReportHighHigh [ksystemlog] error while loading shared libraries Closed
100%
TestingBug ReportHighHigh [mutter] error while loading shared libraries Closed
100%
AnyBug ReportMediumHigh [Solved] [xorg-xdm] * status: crashed Closed
100%
TestingBug ReportMediumHigh [dbus] error of connection with dbus Closed
100%
AnyBug ReportHighHigh [tlp] remove systemd support Closed
100%
AnyBug ReportHighHigh [sway] relies on systemd libraries Closed
100%
AnyBug ReportMediumHigh [brasero] could not establish a connection to Tracker Closed
100%
AnyBug ReportMediumHigh [redshift] No more location providers to try Closed
100%
AnyBug ReportMediumHigh [mutt] error message: mailbox closed Closed
100%
StableBug ReportHighHigh [elogind] /usr/lib/udev/rules.d/73-seat-late.rules not  ...Closed
100%
StableBug ReportHighHigh [qemu] add missing libseccomp dependency Closed
100%
StableBug ReportMediumHigh [lightdm-gtk-greeter-settings] pam_authenticate failed: ...Closed
100%
AnyBug ReportHighHigh [gnome-disk-utility] error while loading shared librari ...Closed
100%
StableBug ReportMediumHigh [gparted] gparted_polkit doesn't work Closed
100%
StableBug ReportHighHigh [opencollada][openimageio][openshadinglanguage][ptex] s ...Closed
100%
AnyBug ReportHighHigh [filesystem] remove /etc/crypttab file Closed
100%
StableBug ReportHighHigh [php-fpm] service: No such file or directory  Closed
100%
StableBug ReportMediumHigh [gufw][firewalld] have errors Closed
100%
AnyBug ReportLowHigh [php-fpm] service fails to start Closed
100%
AnyBug ReportHighHigh [dhcp]: /etc/init.d/dhcpd failed to run Closed
100%
AnyBug ReportHighHigh [mate-session-manager] add elogind support Closed
100%
Showing tasks 51 - 100 of 1516 Page 2 of 31

Available keyboard shortcuts

Tasklist

Task Details

Task Editing