All Projects

ProjectCategoryTask Type  ascPrioritySeveritySummaryStatusProgress
PackagesStableBug ReportVery LowHigh[nftables] init service ERROR: nftables failed to startUnconfirmed
0%
Task Description

Error: conflicting protocols specified: inet-service vs. icmp

when using

ip protocol icmp icmp type echo-request counter accept comment “accept ICMP echo-request type” ip6 nexthdr icmpv6 icmpv6 type { destination-unreachable, packet-too-big, time-exceeded, parameter-problem, mld-listener-query, mld-listener-report, mld-listener-reduction, nd-router-solicit, nd-router-advert, nd-neighbor-solicit, nd-neighbor-advert } accept comment “Accept ICMPv6”

It is a known bug on 0.7 and solved on 0.9

https://bugzilla.netfilter.org/show_bug.cgi?id=1073 commit 0011985554e269e1cc8f8e5b41eb9dcd795ebe8c fixes this problem upstream.

PackagesStableBug ReportVery LowMedium[postgrey] has systemd service and no OpenRC init scrip...Unconfirmed
0%
Task Description

Description:
The title says everything

Also, it doesn’t follow the FHS (/usr/bin/postgrey should be in /usr/sbin)

Additional info:
* postgrey-1.37-1

PackagesStableBug ReportVery LowLow[autofs]: default configuration is /etc/auto.master ins...Unconfirmed
0%
Task Description

Description:

default configuration is /etc/auto.master instead of /etc/autofs/auto.master

admin→ sudo /usr/bin/automount -v -f -p /run/autofs.pid
Starting automounter version 5.1.2, master map /etc/auto.master
using kernel protocol version 5.02
lookup(file): file map /etc/auto.master missing or not readable
no mounts in table

PackagesStableBug ReportVery LowMediumlinphonec error (cli version)Unconfirmed
0%
Task Description

Description:
linphonec is unusable because a error produce a continuous log

Additional info:
linphone 3.11.1-1.hyperbola1

Steps to reproduce:
linphonec

Log:
linphonec> 2019-12-15 19:25:58:010 ortp-error-Error in connect: Network is unreachable
2019-12-15 19:26:03:012 ortp-error-Error in connect: Network is unreachable
2019-12-15 19:26:08:018 ortp-error-Error in connect: Network is unreachable
2019-12-15 19:26:13:013 ortp-error-Error in connect: Network is unreachable
2019-12-15 19:26:18:016 ortp-error-Error in connect: Network is unreachable
2019-12-15 19:26:23:014 ortp-error-Error in connect: Network is unreachable
2019-12-15 19:26:28:010 ortp-error-Error in connect: Network is unreachable
2019-12-15 19:26:33:010 ortp-error-Error in connect: Network is unreachable
2019-12-15 19:26:38:012 ortp-error-Error in connect: Network is unreachable
2019-12-15 19:26:43:015 ortp-error-Error in connect: Network is unreachable
2019-12-15 19:26:48:010 ortp-error-Error in connect: Network is unreachable
2019-12-15 19:26:53:010 ortp-error-Error in connect: Network is unreachable

PackagesAnyBug ReportVery LowLowXenocara xbacklight bugUnconfirmed
0%
Task Description

When i try to set the brightness on my screen, with xbacklight -set 100,

it does this:

No outputs have backlight property

and it doesn’t really matter if I set it lower than 100 or what it currently is at.

Fix when you can please!

PackagesAnyBug ReportVery LowLowlightdm/lxdm bugUnconfirmed
0%
Task Description

It appears when I plug in my libreboot laptop x200 in, it appears to dim the screen and when its unplugged, the screen is bright again. Something peculiar is at work, I wondered if this could be fixed.

My assumption is it is related to lxdm or lightdm. Any thoughts?

I am currently using 0.4, so I don’t expect this to be a fast process, just when you get a chance okay?

PackagesStableBug ReportVery LowCritical[smartmontools] update-smart-drivedb fails to updateAssigned
0%
Task Description

smartmontools 6.5-1.hyperbola1

Error while trying to update smart-drivedb :

anon@test[~] update-smart-drivedb

External Link/usr/bin/update-smart-drivedb: download from branches/RELEASE_6_5_DRIVEDB failed (curl: exit 23) /usr/bin/update-smart-drivedb: download from trunk failed (curl: exit 23)

PackagesStableBug ReportVery LowLow[dhcpcd-ui] Adding icons from "Network-Manager Applet"Unconfirmed
0%
Task Description

When using the package for wireless connections no further icon is displayed without having the package [b]network-manager-applet[/b] installed.

ServicesHyperWebBug ReportVery LowMediumThe Mailling list don't workUnconfirmed
0%
Task Description

The Mailling list don't work : https://lists.hyperbola.info//mailman/listinfo/

PackagesStableBug ReportVery LowHigh[ispell] require FHSRequires Testing
100%
Task Description

Description:

cant open /usr/local/lib/english.hash

Additional info:

Repository      : extra
Name            : ispell
Version         : 3.3.02-7
Description     : An interactive spell-checking program for Unix
Architecture    : x86_64
URL             : http://ficus-www.cs.ucla.edu/geoff/ispell.html
Licenses        : BSD
Groups          : None
Provides        : None
Depends On      : ncurses
Optional Deps   : None
Conflicts With  : None
Replaces        : None
Download Size   : 321.26 KiB
Installed Size  : 1336.00 KiB
Packager        : Evangelos Foutras <evangelos@foutrelis.com>
Build Date      : Sun Sep 6 12:07:06 2015
Validated By    : MD5 Sum  SHA-256 Sum  Signature

Steps to reproduce:

- Install package

PackagesStableBug ReportVery LowCritical[gtk-2] Severe problems with GTK2-applicationsUnconfirmed
0%
Task Description

Description: Since the migration to xenocara there seems to be a bug with applications using GTK-2. From time to time there are crashes with assertion `!xcb_xlib_threads_sequence_lost’.

Looking into this a little bit more deep there are also other distributions affected and this is an upstream-bug. But the concrete situation is not that easy, while it could be also part of the library libX11 itself. Looking therefore here: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/pcmanfm/+bug/1782984

Affected are for example LXDE in general, icedove, iceweasel and many more!

PackagesStableBug ReportVery LowMediumUntrsuted gpg keyUnconfirmed
0%
Task Description

Description:
There is an issue with Christian Rebischke key, i’ve tried to delete /etc/pacman.d/gnupg/ and repopulate it but it doesn’t fix the issue.

error: ascii: signature from “Christian Rebischke (Arch Linux Security Team-Member) Chris.Rebischke@archlinux.org” is unknown trust
File /var/cache/pacman/pkg/ascii-3.15-2-x86_64.pkg.tar.xz is corrupted (invalid or corrupted package (PGP signature)).

Steps to reproduce:

sudo pacman -S ascii

Software DevelopmentIcedove-UXPBug ReportVery LowMediumCardBook addon make icedove crash wen adding or editing...Unconfirmed
0%
Task Description

the cardbook version is 30.9 i tried with vcard 4.0 and vcard 3.0 same issue editing or creating a contact makes
icedove-uxp crash!

ServicesPunBB IssueBug ReportVery LowLowhyperbola forum smtp error and profile updateUnconfirmed
0%
Task Description

here i will report 2 issues and one change to make
issues:
1- there is a failed smtp error with post and reply
2- in the forum profile one cant add website with .xyz domain name

the change:
1- with pgp key one would add a short key link just like what was mentioned in here:
https://forums.hyperbola.info/viewtopic.php?pid=2639#p2639

PackagesTestingBug ReportVery LowCritical[Hyperbola GNU/Linux-libre 0.4] Installation issue for ...Unconfirmed
0%
Task Description

Description: Problem with execution of “pacstrap /mnt base base-devel syslinux” from 0.3.1-chroot ISO-image with modified pacman.conf and mirrorlist for testing. There are errors for the packages “libxcrypt” and “man-pages” as both have “/usr/share/man/man3/crypt.3.gz” and “/usr”share/man/man3/crypt_r.3.gz” included.

PackagesTestingBug ReportVery LowCritical[Hyperbola GNU/Linux-libre 0.4] Installation for syslin...Unconfirmed
0%
Task Description

Description: Configuration file “syslinux.cfg” under /boot/syslinux/ has to be adjusted. Problem with kernel-images loaded and the concurrent booting device is per default configured to /dev/sda3. Kernel-images are named as “linux-libre” not “linux-libre-lts”.

PackagesAnyBug ReportVery LowLow[Hyperbola GNU/Linux-libre 0.4] Testing Lumina - lumina...Done
100%
Task Description

So far lumina-mediaplayer is working, but lumina-screenshot has a problem to load as application. The library libQt5X11Extras.so.5 is missing when looking at the dependencies.

PackagesStableBug ReportVery LowMediumnouveau_drv.so: undefined symbol: exaDriverAllocUnconfirmed
0%
Task Description

Any attempt to load Nouveau in X server results in the following error:

nouveau_drv.so: undefined symbol: exaDriverAlloc

Additional info

Steps to reproduce

  1. Stop the X server.
  2. Add a section such as the following to “/etc/X11/xorg.conf”:
    Section "Device"
      Identifier "Video card"
      Driver "nouveau"
      Option "Backlight" "nv_backlight"
    EndSection
  3. Start the X server.
PackagesTestingBug ReportVery LowCritical[Hyperbola GNU/Linux-libre 0.4] [opensurge] has refused...Unconfirmed
0%
Task Description

Also known as “[opensurge] has refused to launch the game after failing to initialize [allegro] audio add-on” in the long title because of character limitation.

This issue affects the game popped me up with an error message; it never works and is unplayable.

PackagesAnyBug ReportLowMedium[cryptsetup] when dmcrypt start, the "/" filesystem, m...Assigned
0%
Task Description

When dmcrypt service start, the “/” filesystem is remounted, mtab is updated and bootmisc is recording the login users, by waiting time scheduling:

* root: waiting for dmcrypt (50 seconds)
* root: timed out waiting for dmcrypt
* Remounting root filesystem read/write ...
* Remounting filesystems ...
* mtab: waiting for dmcrypt (50 seconds)
* mtab: timed out waiting for dmcrypt
* Updating /etc/mtab ...
* Creating mtab symbolic link
* bootmisc: waiting to dmcrypt (50 seconds)
* bootmisc: timed out waiting for dmcrypt
* Creating user login records ...

These features on dmcrypt service are useless and these lines print above filesystem passphrase order (the printed line), those ones break printed console and print the pressed keyboard digit when I’m setting up password.
Sometimes this breaks services startup, and I need press “enter” consecutively to allow run the services.

PackagesAnyBug ReportLowMedium[cryptsetup] can't umount luks filesystem on reboot/shu...Assigned
0%
Task Description

dmcrypt service can’t umount luks filesystem on reboot/shutdown, device or resource busy:

* Removing dm-crypt mappings
* foobar-pv
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
Device foobar-pv is still in use                                              [ !! ]
PackagesAnyBug ReportLowLow[usbutils] lsusb does not list device namesIn Progress
0%
Task Description

Description:

lsusb does not resolve device names from /var/lib/usbutils/usb.ids

The same thing as described here: https://unix.stackexchange.com/questions/220759/lsusb-doesnt-list-device-names

PackagesAnyBug ReportLowLow[erlang-nox] uses "nox" suffixIn Progress
0%
Task Description

Description:

  • Fix package name to erlang-headless that is the correct name for packages without graphical user interface support. nox suffix is incorrect because Hyperbola supports Wayland too, not only X.Org.

Additional info:
* package version(s)

  • 19.3-3

* config and/or log files etc.

Steps to reproduce:

  • None
PackagesAnyBug ReportLowLow[qbittorrent-nox] uses "nox" suffixIn Progress
0%
Task Description

Description:

  • Fix package name to qbittorrent-headless that is the correct name for packages without graphical user interface support. nox suffix is incorrect because Hyperbola supports Wayland too, not only X.Org.

Additional info:
* package version(s)

  • 3.3.11-1

* config and/or log files etc.

Steps to reproduce:

  • None
PackagesStableBug ReportLowMediumGarbled display with xfce4-terminal (terminfo)Unconfirmed
0%
Task Description

A very nasty bug I wasn’t able to find an answer to.
I compiled stuff (buildroot) using menuconfig, the menu display was fine in xfce4-terminal (See screenshot #1)
I restarted the config a few days later with the same command :

$ make menuconfig

and this time the display was messed up (See screenshot #2)

After investigation, I noticed a directory (filled with stuff) have been created in my home folder :

.terminfo

I don’t know why. But anyway, if I delete it, then the display is ok again.
I noticed that if I use good old xterm terminal, then the display is fine even if the .terminfo directory is present. (it uses “xterm” instead of xterm-256color)

But, with xfce4-terminal (and others, I tried with gnome-terminal, sakura..), the display is messed up if the .terminfo directory is present in my home folder.

I also noticed that if I run the command in a screen session, the issue is not present.

(I open xfce4-terminal)

$ screen
$ printenv TERM
screen.xterm-256color
$ make menuconfig (or htop, or other program using ncurses)

= display ok

but with default :

(I open xfce4-terminal)

$ printenv TERM
xterm-256color
make menuconfig (or htop, or other program using ncurses)

= display messed up if .terminfo directory is present

So I have no idea why this .terminfo directory is generated. What could trigger its generation ? Is that an issue with ncurses or something else ?

Thanks for your help

PackagesAnyBug ReportLowLow[crystal] error build InvidiousResearching
0%
Task Description

Description:

crystal build src/invidious.cr –release

Error in src/invidious.cr:19: while requiring "kemal"

require "kemal"
^

in lib/kemal/src/kemal.cr:4: while requiring "./kemal/*"

require "./kemal/*"
^

in lib/kemal/src/kemal/config.cr:26: expanding macro

    property static_headers : (HTTP::Server::Response, String, File::Info -> Void)?
    ^~~~~~~~

in lib/kemal/src/kemal/config.cr:26: expanding macro

    property static_headers : (HTTP::Server::Response, String, File::Info -> Void)?
    ^

in macro 'property' expanded macro: macro_48177600:567, line 4:

   1.       
   2.         
   3.           
>  4.             @static_headers : (HTTP::Server::Response, String, File::Info -> Void) | ::Nil
   5. 
   6.             def static_headers : (HTTP::Server::Response, String, File::Info -> Void) | ::Nil
   7.               @static_headers
   8.             end
   9. 
  10.             def static_headers=(@static_headers : (HTTP::Server::Response, String, File::Info -> Void) | ::Nil)
  11.             end
  12.           
  13.         
  14.       
  15.     

undefined constant File::Info

Additional info:
* package version(s)

Crystal 0.22.0 (2017-04-22) LLVM 4.0.0

Steps to reproduce:

PackagesAnyBug ReportLowHigh[kaccounts-integration] option to add NextCloud/OwnClou...Unconfirmed
0%
Task Description

Description:

  • Option to add NextCloud/OwnCloud accounts in ‘Online Accounts’ section of System Settings not appearing.

Additional info:
* package version(s)

  • 17.04.0-1

* config and/or log files etc.

  • N/A

Steps to reproduce:

  • Run application
  • Go to ‘Online Accounts’ section of System Settings
PackagesAnyBug ReportLowHigh[kdenetwork-kopete] clicking to add an Jabber Account o...Unconfirmed
0%
Task Description

Description:

  • Clicking to add an Jabber Account opens a dialog with no fields to enter information.

Additional info:
* package version(s)

  • 17.04.0-3.hyperbola1

* config and/or log files etc.

  • N/A

Steps to reproduce:

  • Run Application
  • Clicking to add an Jabber Account
PackagesAnyBug ReportLowHigh[xfce4-power-manager] locking session issueRequires Testing
90%
Task Description

I probably should’ve mentioned this before, but if it is set to suspend when lid is closed, it should automatically lock. if the security option: lock screen with system is set to sleep is tweaked on it doesn’t lock always.

This is word for word what I wrote in the forums, but yeah... it is a problem say if someone wants to use your laptop without your permission and can do so.

But it is also a problem if you set it to lock instead because it is more prone to overheating when your not using it, and it doesn’t suspend quickly enough.

I have tried this many times and the same story can be told, again and again.

I think this issue should be considered high or critical merely because of the privacy risk if someone gets their hands on your laptop while its on. Even if you have been away... :/

I wonder if anyone else has this issue... well you guys will tell me I am sure. if critical doesn’t match what you think I am sure you will change it. ;)

PackagesAnyBug ReportMediumMedium[rxvt-unicode] rc-status command print "bug" tableResearching
0%
Task Description

If you do a command line rc-status on urxvt terminal, the name of the column of services are hidden. You will only see the status columns. Example:

Runlevel: default
  started  ]
  started  ]
  started  ]
  started  ]
  started 00:36:20 (0) ]
  started 00:36:20 (0) ]
  started 00:36:20 (0) ]
  started 00:36:20 (0) ]
Dynamic Runlevel: hotplugged
Dynamic Runlevel: needed/wanted
  started  ]
  started  ]
  started  ]d
Dynamic Runlevel: manual
PackagesStableBug ReportMediumMedium[libusb] error when mounting USB memories on virtual ma...Researching
0%
Task Description

## Bug ##

libusb: error [_get_usbfs_fd] libusb couldn’t open USB device /dev/bus/usb/003/003: permission denied libusb: error [_get_usbfs_fd] libusb requires write access to USB device nodes.

Reference links: https://askubuntu.com/questions/526962/libusb-couldnt-open-usb-device-dev-bus-usb-002-006-permission-denied-libusb

PackagesStableBug ReportMediumMedium[linux-libre-lts] [i915] Display freeze : hpd interrupt...Deferred
0%
Task Description

Hello,

I recently acquired a T400 Thinkpad with 1440×900 panel.
On this T400, I installed Hyperbola, just like on my x200 Thinkpad with 1280×800 panel.

Both Thinkpad are running the same Hyperbola installation :

Full disk encryption (with Libreboot) so both Thinkpad are using early KMS (MODULES=”i915” in /etc/mkinitcpio.conf)
Same kernel : linux-libre-lts (4.9.99 at the moment I’m writing this message)
video driver : modesetting
DE : xfce4 with xfwm4

On the Thinkpad x200, everything works great, no issue to report.

On the T400 though, the linux-libre-lts kernel, I’m getting random display freezes, when it happens, this message appears in dmesg :

hpd interrupt storm detected on connector hdmi-a-1

And the display (and sound) freezes for 10 seconds (sometimes more !)

As Hyperbola proposes linux-libre-lts kernel only, I installed latest linux-libre-lts (4.14.40) and linux-libre (4.16.8) from Parabola GNU/Linux repo.

Results :

With 4.14.40 : Same issue as with 4.9.99 kernel from Hyperbola repo.
With 4.16.8 : Issue is not present ! No more freeze !

I’m not sure how to proceed though. Would you be kind enough helping me to find which commit in i915 driver improved the situation ? If we find it, maybe it could be added as a patch to 4.9.x kernel series.
Or maybe it is something else.. I don’t have much experience, I can provide logs if needed.

Thanks for your help

PackagesTestingBug ReportMediumMedium[emacs] crush after swayResearching
0%
Task Description

I have installed Hyperbola on two laptops. And I have noticed that after running sway and exiting out of sway, GNU emacs crushers on console. It is easy to repeat it:

1. Run sway
2. Exit sway or killall sway
3. Try running emacs on console, there will be crush
4. log out, log in, and emacs will work on console again

Yet it should not crush.

PackagesStableBug ReportMediumMedium[virt-install] ERROR '_OsVariant' object has no attribu...Requires Testing
100%
Task Description

Trying to create a VM using virt-install (1.4.1-2.hyperbola2)

virt-install --connect qemu:///system \
--name debian \
--ram 1024 \
--disk path=/home/test/debian.img,size=50 \
--vcpus 2 \
--os-type linux \
--os-variant generic \
--network bridge=virbr0 \
--graphics none \
--console pty,target_type=serial \
--location 'http://ftp.nl.debian.org/debian/dists/stretch/main/installer-amd64/' \
--extra-args 'console=ttyS0,115200n8 serial'

This error shows up :
ERROR : ‘_OsVariant’ object has no attribute ‘urldistro’

I can’t create the VM.

PS : Error is not present on Debian Stretch with virt-install 1.4.0-5

Thanks for your help.

PackagesAnyBug ReportMediumMedium[lxmusic]package needs rebuilding as it fails to runIn Progress
0%
Task Description

Rebuilt version (using PKGBUILD from Arch) works fine. Same is true for lxmusic-gtk3 (which the PKGBUILD also builds).

https://git.archlinux.org/svntogit/community.git/tree/trunk?h=packages/lxmusic

PackagesAnyBug ReportMediumHigh[notmuch-mutt] missing requirementResearching
0%
Task Description

Description:
notmuch-mutt fails to compile without perl-mail-message which is missing in Hyperbola

Steps to reproduce:
Install notmuch-mutt and try `notmuch-mutt` at the command line. Then install `perl-mail-message` from Arch and try again.

PackagesStableBug ReportMediumCritical[torsocks] which: no getcapRequires Testing
90%
Task Description

Current torsocks version is broken.
It returns the following error when attempting to torify application :

which: no getcap
PackagesStableBug ReportMediumHighopensmtpd: permission problemsIn Progress
0%
Task Description

Description:

cat msg | /usr/sbin/sendmail – sendmail: No such file or directorycannot create temporary file /var/spool/smtpd/offline/1572544775.XXXXIqNsFX

Additional info:
* package version: 6.4.2p1-1.hyperbola2.backports1

It is same problem as here:
https://github.com/OpenSMTPD/OpenSMTPD/issues/839

I could solve it with:

sudo chmod g+s /usr/sbin/smtpctl
sudo chmod g+s /usr/sbin/smtpctl

and then

sudo rc-service smtpd start

Even though I think I should not need to start it to use only sendmail.

PackagesAnyBug ReportMediumHigh[gstreamer] needed rebuildIn Progress
70%
Task Description

(gst-plugin-scanner:17336): GStreamer-WARNING : Failed to load plugin ‘/usr/lib/gstreamer-1.0/libgstzbar.so’: libzbar.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
(gst-plugin-scanner:17336): GStreamer-WARNING
: Failed to load plugin ‘/usr/lib/gstreamer-1.0/libgstfluidsynthmidi.so’: libfluidsynth.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory

Repositorio : extra
Nombre : gstreamer
Versión : 1.12.0-1
Descripción : GStreamer open-source multimedia framework core library
Arquitectura : x86_64
URL : https://gstreamer.freedesktop.org/ Licencias : LGPL Grupos : Nada
Provee : Nada
Depende de : libxml2 glib2 libunwind libcap libelf
Dependencias opcionales : Nada
En conflicto con : Nada
Remplaza a : Nada
Tamaño de la descarga : 1897,45 KiB
Tamaño de la instalación : 17241,00 KiB
Encargado : Jan Alexander Steffens (heftig) jan.steffens@gmail.com Fecha de creación : jue 04 may 2017 14:13:05 -05
Validado por : Suma MD5 Suma SHA-256 Firma

PackagesTestingBug ReportMediumMedium[Hyperbola GNU/Linux-libre 0.4] - Package [xscreensaver...Assigned
90%
Task Description

This issue affects on Lumina desktop environment on the current operating system in the testing stage of Milky Way 0.4 on QEMU.

Here’s what happened, I just tried clicking the screen saver on the preferences on the desktop menu–it happens nothing, and then I just tried searching xscreensaver-settings as an executable file on the terminal–unfortunately, it’s nothing there.

Can anyone fix and rebuild it properly?

PackagesAnyBug ReportMediumCritical[ath9k-htc-firmware]: not workUnconfirmed
0%
Task Description

Description:

Ath9k wifi device not working, possibly bad compilation or issues with gcc

Additional info:
* package version(s)

- gcc-8.4.0-2
- ath9k-htc-firmware-1.4.0-8

* config and/or log files etc.

[    8.302952] usb 1-1: ath9k_htc: Firmware ath9k_htc/htc_9271-1.4.0.fw requested
[    8.303011] usbcore: registered new interface driver ath9k_htc
[    8.303067] usb 1-1: Direct firmware load for ath9k_htc/htc_9271-1.4.0.fw failed with error -2
[    8.303073] usb 1-1: ath9k_htc: Firmware htc_9271.fw requested
[    8.623141] usb 1-1: ath9k_htc: Transferred FW: htc_9271.fw, size: 51008
[    9.683657] ath9k_htc 1-1:1.0: ath9k_htc: Target is unresponsive
[    9.683672] ath9k_htc: Failed to initialize the device

Steps to reproduce:

- Add wifi device with ath9k firmware, for example: TL-WN722N
- pacman -S ath9k-htc-firmware

ServicesPunBB BrandingBug ReportHighHighForum appearance bugsIn Progress
100%
Task Description

Some forum display errors:

  1. preview button with the orange border.
  1. Error message when logging in gray color making it difficult to read
PackagesTestingBug ReportHighCritical[Hyperbola GNU/Linux-libre 0.4] Problems with sndio fai...Assigned
0%
Task Description

There are issues with the current sndio-package as it seems not possible to get this to work with ALSA.

PackagesTestingBug ReportHighCritical[wpa_supplicant]: wireless connection does not workUnconfirmed
0%
Task Description

Description:

Wireless connection does not work

Additional info:
* package version(s)

- wpa_supplicant 2:2.9-1
- libressl 3.2.2-1

* config and/or log files etc.

Successfully initialized wpa_supplicant
OpenSSL: Failed to set cipher string 'DEFAULT@SECLEVEL=1'
SSL: Failed to initialize TLS context.
Failed to initialize EAPOL state machines.
nl80211: deinit ifname=wlp0s18f2u1 disabled_11b_rates=0

Steps to reproduce:

$ wpa_supplicant -B -i device-name -c <(wpa_passphrase “ssid” “psk”)

PackagesAnyDrop RequestVery LowMedium[hardening-wrapper] deprecated, not needed anymoreUnconfirmed
0%
Task Description

According to : https://github.com/thestinger/hardening-wrapper-deprecated

Wrapper scripts for building hardened executables by default (deprecated, replaced by standard Arch Linux toolchain changes)

PackagesStableDrop RequestVery LowCritical[osdbattery] Unmaintained and unsupportableUnconfirmed
0%
Task Description

osdbattery is (probably) useless and broken so Conky did compete because It is still unmaintained and unsupported over 14 years ago (last released version 1.4 on August 23, 2005), and should be removed per anti-abandonware rule at the packaging guidelines.

Also, the default config file contains non-libre/free Microsoft font Verdana as X11 font format property in font variable.

PackagesAnyDrop RequestMediumMedium[gksu] is replaced and has to be deleted from our pacma...Researching
0%
Task Description

Description:
From the author’s webpage gksu has been replaced.

Additional info:
* package version(s) : extra/gksu 2.0.2-5

http://www.nongnu.org/gksu/

PackagesAnyFeature RequestDeferMedium[aqemu] libertybsd is missing from installation listDeferred
0%
Task Description

aqemu only lists GNU/Linux and GNU/Hurd. Since LibertyBSD is also free it should also be added.

PackagesAnyFeature RequestDeferLow[php-imagick] add packageUnconfirmed
0%
Task Description

php-imagick is an optdepends for many PHP webapps like Nextcloud and Wordpress, would be good to have itin Hyperbola, Arch added it last year

PackagesAnyFeature RequestVery LowLow[i3lock-color] adding package into pacmanDeferred
0%
Task Description

We already have i3lock, this version is an enhanced version available in Arch AUR:
https://aur.archlinux.org/packages/i3lock-color https://aur.archlinux.org/packages/i3lock-color-git/

Showing tasks 51 - 100 of 521 Page 2 of 11 - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - Last >>

Available keyboard shortcuts

Tasklist

Task Details

Task Editing