All Projects

ProjectCategoryTask Type  ascPrioritySeveritySummaryStatusProgress
Software DevelopmentIceweasel-UXPBackport RequestVery LowMediumRequest browser add-on: New Tab ToolsUnconfirmed
0%
Task Description

Name: New Tab Tools
Version: 81 (compatible Firefox version 52)
Source code: Github
Description: Customize Firefox’s. Tabs Page

https://github.com/darktrojan/newtabtools

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/new-tab-tools/

Software DevelopmentIceweasel-UXPBackport RequestVery LowVery LowRequest browser add-on: FireGesturesUnconfirmed
0%
Task Description

Name: FireGestures
Version: 1.11.1 (compatible Firefox version 52)
Source code: Github
Description: A customizable mouse gestures extension which enables to execute various commands and user scripts with six types of gestures.

https://github.com/gomita/firegestures/

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/firegestures/

PackagesAnyBackport RequestVery LowMediumRandom Agent Spoofer for IceapeUnconfirmed
0%
Task Description

random_agent_spoofer-0.9.5.8.4-fx.xpi is the version I desire, can you implement it?

PackagesAnyBackport RequestVery LowMediumGreasemonkey For IceapeUnconfirmed
0%
Task Description

greasemonkey-3.31.4 version desired. I would love to see it implemented for Iceape

PackagesAnyBackport RequestVery LowLowSelf Destructing Cookies for IceapeUnconfirmed
0%
Task Description

I would like this to be available for Iceape as well V4.13

PackagesAnyBackport RequestVery LowMediumNo Resource Url Leak for IceapeUnconfirmed
0%
Task Description

1.2.4 version would be nice for Iceape.

PackagesAnyBackport RequestVery LowLowUblock Origin for IceapeIn Progress
90%
Task Description

The version I desire is this: 1.16.4.6

PackagesAnyBackport RequestVery LowVery LowIcetray for Iceape-uxpAssigned
0%
Task Description

This already works for it, but I just thought I would request it to be put in.

ServicesPunBB BrandingBug ReportHighHighForum appearance bugsIn Progress
100%
Task Description

Some forum display errors:

  1. preview button with the orange border.
  1. Error message when logging in gray color making it difficult to read
PackagesAnyBug ReportMediumMedium[rxvt-unicode] rc-status command print "bug" tableResearching
0%
Task Description

If you do a command line rc-status on urxvt terminal, the name of the column of services are hidden. You will only see the status columns. Example:

Runlevel: default
  started  ]
  started  ]
  started  ]
  started  ]
  started 00:36:20 (0) ]
  started 00:36:20 (0) ]
  started 00:36:20 (0) ]
  started 00:36:20 (0) ]
Dynamic Runlevel: hotplugged
Dynamic Runlevel: needed/wanted
  started  ]
  started  ]
  started  ]d
Dynamic Runlevel: manual
PackagesStableBug ReportMediumMedium[libusb] error when mounting USB memories on virtual ma...Researching
0%
Task Description

## Bug ##

libusb: error [_get_usbfs_fd] libusb couldn’t open USB device /dev/bus/usb/003/003: permission denied libusb: error [_get_usbfs_fd] libusb requires write access to USB device nodes.

Reference links: https://askubuntu.com/questions/526962/libusb-couldnt-open-usb-device-dev-bus-usb-002-006-permission-denied-libusb

PackagesStableBug ReportMediumMedium[linux-libre-lts] [i915] Display freeze : hpd interrupt...Deferred
0%
Task Description

Hello,

I recently acquired a T400 Thinkpad with 1440×900 panel.
On this T400, I installed Hyperbola, just like on my x200 Thinkpad with 1280×800 panel.

Both Thinkpad are running the same Hyperbola installation :

Full disk encryption (with Libreboot) so both Thinkpad are using early KMS (MODULES=”i915” in /etc/mkinitcpio.conf)
Same kernel : linux-libre-lts (4.9.99 at the moment I’m writing this message)
video driver : modesetting
DE : xfce4 with xfwm4

On the Thinkpad x200, everything works great, no issue to report.

On the T400 though, the linux-libre-lts kernel, I’m getting random display freezes, when it happens, this message appears in dmesg :

hpd interrupt storm detected on connector hdmi-a-1

And the display (and sound) freezes for 10 seconds (sometimes more !)

As Hyperbola proposes linux-libre-lts kernel only, I installed latest linux-libre-lts (4.14.40) and linux-libre (4.16.8) from Parabola GNU/Linux repo.

Results :

With 4.14.40 : Same issue as with 4.9.99 kernel from Hyperbola repo.
With 4.16.8 : Issue is not present ! No more freeze !

I’m not sure how to proceed though. Would you be kind enough helping me to find which commit in i915 driver improved the situation ? If we find it, maybe it could be added as a patch to 4.9.x kernel series.
Or maybe it is something else.. I don’t have much experience, I can provide logs if needed.

Thanks for your help

PackagesTestingBug ReportMediumMedium[emacs] crush after swayResearching
0%
Task Description

I have installed Hyperbola on two laptops. And I have noticed that after running sway and exiting out of sway, GNU emacs crushers on console. It is easy to repeat it:

1. Run sway
2. Exit sway or killall sway
3. Try running emacs on console, there will be crush
4. log out, log in, and emacs will work on console again

Yet it should not crush.

PackagesStableBug ReportMediumMedium[virt-install] ERROR '_OsVariant' object has no attribu...Requires Testing
100%
Task Description

Trying to create a VM using virt-install (1.4.1-2.hyperbola2)

virt-install --connect qemu:///system \
--name debian \
--ram 1024 \
--disk path=/home/test/debian.img,size=50 \
--vcpus 2 \
--os-type linux \
--os-variant generic \
--network bridge=virbr0 \
--graphics none \
--console pty,target_type=serial \
--location 'http://ftp.nl.debian.org/debian/dists/stretch/main/installer-amd64/' \
--extra-args 'console=ttyS0,115200n8 serial'

This error shows up :
ERROR : ‘_OsVariant’ object has no attribute ‘urldistro’

I can’t create the VM.

PS : Error is not present on Debian Stretch with virt-install 1.4.0-5

Thanks for your help.

PackagesAnyBug ReportMediumMedium[lxmusic]package needs rebuilding as it fails to runIn Progress
0%
Task Description

Rebuilt version (using PKGBUILD from Arch) works fine. Same is true for lxmusic-gtk3 (which the PKGBUILD also builds).

https://git.archlinux.org/svntogit/community.git/tree/trunk?h=packages/lxmusic

PackagesStableBug ReportMediumHigh[tp_smapi] not working with most recent libre kernelResearching
0%
Task Description

Description:
tp_smapi fails to load

Additional info:
* package version(s)
tp_smapi-lts 0.43-1.hyperbola29.5
linux-libre-lts 4.9.143_gnu-0

* config and/or log files etc.
From dmesg:
thinkpad_ec: Unknown symbol _GLOBAL_OFFSET_TABLE_ (err 0)
thinkpad_ec: Unknown symbol __x86_indirect_thunk (err 0)

Steps to reproduce:
1. Install tp_smapi and the most recent stable linux-libre-lts
2. Reboot
3. sudo modprobe tp_smapi

PackagesAnyBug ReportMediumHigh[notmuch-mutt] missing requirementResearching
0%
Task Description

Description:
notmuch-mutt fails to compile without perl-mail-message which is missing in Hyperbola

Steps to reproduce:
Install notmuch-mutt and try `notmuch-mutt` at the command line. Then install `perl-mail-message` from Arch and try again.

PackagesAnyBug ReportMediumMedium[sshfs] Can't mount share from desktop (FUSE2 issue)Researching
0%
Task Description

Since 0.3 release, i’m unable to mount my sshfs share from my desktop.

For reference, my fstab entry :

sshfs#anon@server:/srv/nfs/data /mnt/data fuse noauto,user,_netdev,x-gvfs-show,x-gvfs-name=data 0 0

When I double-click on the desktop icon (xfce), it says : “Impossible to mount data”

But, I’m able to mount the share if I enter the command manually in a terminal as user.

sshfs anon@server:/srv/nfs/data /mnt/data

So, it is not a problem of writing rights on mountpoint /mnt/data
I suspect an issue with fuse2 since it is a dependency of sshfs and it is in relation with mounting share from desktop.

PackagesAnyBug ReportMediumHigh[cdemu-daemon] Malfunctioning serviceResearching
0%
Task Description

The daemon is not working and the following error-message occurs when trying to starting up:

cdemu: Daemon: D-Bus: failed to get proxy for 'org.freedesktop.DBus' on session bus: Cannot autolaunch D-Bus without X11 $DISPLAY!
Daemon initialization and start failed!
PackagesAnyBug ReportLowMedium[cryptsetup] when dmcrypt start, the "/" filesystem, m...Assigned
0%
Task Description

When dmcrypt service start, the “/” filesystem is remounted, mtab is updated and bootmisc is recording the login users, by waiting time scheduling:

* root: waiting for dmcrypt (50 seconds)
* root: timed out waiting for dmcrypt
* Remounting root filesystem read/write ...
* Remounting filesystems ...
* mtab: waiting for dmcrypt (50 seconds)
* mtab: timed out waiting for dmcrypt
* Updating /etc/mtab ...
* Creating mtab symbolic link
* bootmisc: waiting to dmcrypt (50 seconds)
* bootmisc: timed out waiting for dmcrypt
* Creating user login records ...

These features on dmcrypt service are useless and these lines print above filesystem passphrase order (the printed line), those ones break printed console and print the pressed keyboard digit when I’m setting up password.
Sometimes this breaks services startup, and I need press “enter” consecutively to allow run the services.

PackagesAnyBug ReportLowMedium[cryptsetup] can't umount luks filesystem on reboot/shu...Assigned
0%
Task Description

dmcrypt service can’t umount luks filesystem on reboot/shutdown, device or resource busy:

* Removing dm-crypt mappings
* foobar-pv
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
device-mapper: remove ioctl on foobar-pv  failed: Device or resource busy
Device foobar-pv is still in use                                              [ !! ]
PackagesAnyBug ReportLowLow[usbutils] lsusb does not list device namesIn Progress
0%
Task Description

Description:

lsusb does not resolve device names from /var/lib/usbutils/usb.ids

The same thing as described here: https://unix.stackexchange.com/questions/220759/lsusb-doesnt-list-device-names

PackagesAnyBug ReportLowLow[emacs-nox] uses "nox" suffixIn Progress
0%
Task Description

Description:

  • Fix package name to emacs-headless that is the correct name for packages without graphical user interface support. nox suffix is incorrect because Hyperbola supports Wayland too, not only X.Org.

Additional info:
* package version(s)

  • 25.2-1

* config and/or log files etc.

Steps to reproduce:

  • None
PackagesAnyBug ReportLowLow[erlang-nox] uses "nox" suffixIn Progress
0%
Task Description

Description:

  • Fix package name to erlang-headless that is the correct name for packages without graphical user interface support. nox suffix is incorrect because Hyperbola supports Wayland too, not only X.Org.

Additional info:
* package version(s)

  • 19.3-3

* config and/or log files etc.

Steps to reproduce:

  • None
PackagesAnyBug ReportLowLow[qbittorrent-nox] uses "nox" suffixIn Progress
0%
Task Description

Description:

  • Fix package name to qbittorrent-headless that is the correct name for packages without graphical user interface support. nox suffix is incorrect because Hyperbola supports Wayland too, not only X.Org.

Additional info:
* package version(s)

  • 3.3.11-1

* config and/or log files etc.

Steps to reproduce:

  • None
PackagesStableBug ReportLowMediumGarbled display with xfce4-terminal (terminfo)Unconfirmed
0%
Task Description

A very nasty bug I wasn’t able to find an answer to.
I compiled stuff (buildroot) using menuconfig, the menu display was fine in xfce4-terminal (See screenshot #1)
I restarted the config a few days later with the same command :

$ make menuconfig

and this time the display was messed up (See screenshot #2)

After investigation, I noticed a directory (filled with stuff) have been created in my home folder :

.terminfo

I don’t know why. But anyway, if I delete it, then the display is ok again.
I noticed that if I use good old xterm terminal, then the display is fine even if the .terminfo directory is present. (it uses “xterm” instead of xterm-256color)

But, with xfce4-terminal (and others, I tried with gnome-terminal, sakura..), the display is messed up if the .terminfo directory is present in my home folder.

I also noticed that if I run the command in a screen session, the issue is not present.

(I open xfce4-terminal)

$ screen
$ printenv TERM
screen.xterm-256color
$ make menuconfig (or htop, or other program using ncurses)

= display ok

but with default :

(I open xfce4-terminal)

$ printenv TERM
xterm-256color
make menuconfig (or htop, or other program using ncurses)

= display messed up if .terminfo directory is present

So I have no idea why this .terminfo directory is generated. What could trigger its generation ? Is that an issue with ncurses or something else ?

Thanks for your help

PackagesAnyBug ReportLowLow[crystal] error build InvidiousResearching
0%
Task Description

Description:

crystal build src/invidious.cr –release

Error in src/invidious.cr:19: while requiring "kemal"

require "kemal"
^

in lib/kemal/src/kemal.cr:4: while requiring "./kemal/*"

require "./kemal/*"
^

in lib/kemal/src/kemal/config.cr:26: expanding macro

    property static_headers : (HTTP::Server::Response, String, File::Info -> Void)?
    ^~~~~~~~

in lib/kemal/src/kemal/config.cr:26: expanding macro

    property static_headers : (HTTP::Server::Response, String, File::Info -> Void)?
    ^

in macro 'property' expanded macro: macro_48177600:567, line 4:

   1.       
   2.         
   3.           
>  4.             @static_headers : (HTTP::Server::Response, String, File::Info -> Void) | ::Nil
   5. 
   6.             def static_headers : (HTTP::Server::Response, String, File::Info -> Void) | ::Nil
   7.               @static_headers
   8.             end
   9. 
  10.             def static_headers=(@static_headers : (HTTP::Server::Response, String, File::Info -> Void) | ::Nil)
  11.             end
  12.           
  13.         
  14.       
  15.     

undefined constant File::Info

Additional info:
* package version(s)

Crystal 0.22.0 (2017-04-22) LLVM 4.0.0

Steps to reproduce:

PackagesAnyBug ReportLowHigh[kaccounts-integration] option to add NextCloud/OwnClou...Unconfirmed
0%
Task Description

Description:

  • Option to add NextCloud/OwnCloud accounts in ‘Online Accounts’ section of System Settings not appearing.

Additional info:
* package version(s)

  • 17.04.0-1

* config and/or log files etc.

  • N/A

Steps to reproduce:

  • Run application
  • Go to ‘Online Accounts’ section of System Settings
PackagesAnyBug ReportLowHigh[kdenetwork-kopete] clicking to add an Jabber Account o...Unconfirmed
0%
Task Description

Description:

  • Clicking to add an Jabber Account opens a dialog with no fields to enter information.

Additional info:
* package version(s)

  • 17.04.0-3.hyperbola1

* config and/or log files etc.

  • N/A

Steps to reproduce:

  • Run Application
  • Clicking to add an Jabber Account
PackagesAnyBug ReportLowHigh[xfce4-power-manager] locking session issueRequires Testing
90%
Task Description

I probably should’ve mentioned this before, but if it is set to suspend when lid is closed, it should automatically lock. if the security option: lock screen with system is set to sleep is tweaked on it doesn’t lock always.

This is word for word what I wrote in the forums, but yeah... it is a problem say if someone wants to use your laptop without your permission and can do so.

But it is also a problem if you set it to lock instead because it is more prone to overheating when your not using it, and it doesn’t suspend quickly enough.

I have tried this many times and the same story can be told, again and again.

I think this issue should be considered high or critical merely because of the privacy risk if someone gets their hands on your laptop while its on. Even if you have been away... :/

I wonder if anyone else has this issue... well you guys will tell me I am sure. if critical doesn’t match what you think I am sure you will change it. ;)

PackagesStableBug ReportVery LowMedium[kodi-addons-visualization] addons don't workUnconfirmed
0%
Task Description

After installation, none of the addons is present in Kodi!

ServicesHyperWeb IssueBug ReportVery LowLowRSS needs fixingUnconfirmed
0%
Task Description

Seems deleted items reappearing in the Hyperbola feeds since it gives its feed items empty ID string.

PackagesAnyBug ReportVery LowLow[remmina] impossible to connect to RDP servers after re...Unconfirmed
0%
Task Description

remmina dev ask to inform package maintainer, here is the discussion:

https://github.com/FreeRDP/Remmina/issues/1513#issuecomment-373128671

Would be nice to update or add a patch if available

PackagesStableBug ReportVery LowLowMupen64plus acts buggyUnconfirmed
0%
Task Description

the screen moves back and forth from left to right randomly, no matter what I do, any games any adapters do not work.

I wanted to have some fun with some old games...

Has anyone used mupen64plus successfully on hyperbola 0.2? I cannot get it to work without being completely confusing for the reasons I have mentioned and also, the glaring of the screen. Which only happens with mupen64plus...

PackagesStableBug ReportVery LowMedium[cowsay] perl-text-charwidth dependency missingUnconfirmed
0%
Task Description

cowsay (cowsay-3.03-9.hyperbola1) is missing perl-text-charwidth dependency

Error message :

“Can’t locate Text/CharWidth.pm in @INC (you may need to install the Text::CharWidth module) (@INC contains: /usr/lib/perl5/site_perl /usr/share/perl5/site_perl /usr/lib/perl5/vendor_perl /usr/share/perl5/vendor_perl /usr/lib/perl5/core_perl /usr/share/perl5/core_perl .) at /usr/bin/cowsay line 14.
BEGIN failed–compilation aborted at /usr/bin/cowsay line 14.”

After installing perl-text-charwidth, it works fine.

PackagesStableBug ReportVery LowMedium[nfs-utils] missing idmapd.confUnconfirmed
0%
Task Description

Hello,

When mounting an NFS share, I get a warning about missing idmpad.conf

rpc.idmapd: Skipping configuration file "/etc/idmapd.conf": No such file or directory
4341: * Stopping idmapd ...

Debian includes a default config file for idmap :

[General]

Verbosity = 0
Pipefs-Directory = /run/rpc_pipefs
# set your own domain here, if id differs from FQDN minus hostname
# Domain = localdomain

[Mapping]

Nobody-User = nobody
Nobody-Group = nogroup
PackagesAnyBug ReportVery LowLow[gimp] [gegl] Module '/usr/lib/gegl-0.3/lens-correct.so...Assigned
0%
Task Description

admin→ gimp IMG_20170909_153350828.jpg
GEGL-Message: Module ‘/usr/lib/gegl-0.3/lens-correct.so’ load error: liblensfun.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
GEGL-Message: Module ‘/usr/lib/gegl-0.3/matting-levin.so’ load error: libumfpack.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory

(gimp:12519): GLib-GObject-WARNING **: g_object_set_valist: object class ‘GeglConfig’ has no property named ‘cache-size’

Those are errors I get when running Gimp.

PackagesAnyBug ReportVery LowHighDesite "noauto" specified in /etc/fstab all devices get...Unconfirmed
0%
Task Description

Description:

I have tried all combinations, but despite “noauto” specified in /etc/fstab all devices get mounted at boot.

Who can help me, not to mount a device during boot?

PackagesStableBug ReportVery LowHigh[lm_sensors] Fail to load it87 module at bootAssigned
0%
Task Description

Description:

I ran sensors-detect, it detected two modules :

coretemp
it87

Those have been added to /etc/sysconfig/lm_sensors :

# This file is sourced by /etc/init.d/lm_sensors and defines the modules to
# be loaded/unloaded.
#
# The format of this file is a shell script that simply defines variables:
# HWMON_MODULES for hardware monitoring driver modules, and optionally
# BUS_MODULES for any required bus driver module (for example for I2C or SPI).

HWMON_MODULES="coretemp it87"

But only coretemp is loaded at boot.

I can manually load it87 module (modprobe it87) and get all sensors working but for some reason it87 module is not loaded at boot.

PackagesStableBug ReportVery LowVery LowGajim "Unable to run gpg - it may not be available" Assigned
0%
Task Description

Description:

Gajim XMPP Client wont start after installing python2-gnupg.

Additional info:
* package version(s)

  community/python2-gnupg 0.4.0-2
  extra/gajim 0.16.8-1.hyperbola2

* config and/or log files etc.

/usr/lib/python2.7/site-packages/gajim/common/gajim.py

Steps to reproduce:

With Gajim working is not possible to assign an OpenPGP key because it needs a wrapper. Therefore python2-gnupgp package is needed. But after installing python2-gnupgp, Gajim doesn’t start. The following output is displayed from the console:


07/21/2018 18:00:41 (E) gajim.c.gnupg Unable to run gpg - it may not be available.
Traceback (most recent call last):

File "/usr/lib/python2.7/site-packages/gnupg.py", line 757, in __init__
  p = self._open_subprocess(["--version"])
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/gnupg.py", line 832, in _open_subprocess
  startupinfo=si)
File "/usr/lib/python2.7/subprocess.py", line 394, in __init__
  errread, errwrite)
File "/usr/lib/python2.7/subprocess.py", line 1047, in _execute_child
  raise child_exception

OSError: [Errno 2] No such file or directory
Traceback (most recent call last):

File "gajim.py", line 513, in <module>
  interface.run()
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/gajim/gui_interface.py", line 2704, in run
  self.roster = roster_window.RosterWindow()
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/gajim/roster_window.py", line 6611, in __init__
  connection_zeroconf.ConnectionZeroconf(gajim.ZEROCONF_ACC_NAME)
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/gajim/common/zeroconf/connection_zeroconf.py", line 68, in __init__
  CommonConnection.__init__(self, name)
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/gajim/common/connection.py", line 150, in __init__
  self.gpg = gpg.GnuPG()
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/gajim/common/gpg.py", line 37, in __init__
  gnupg.GPG.__init__(self, gpgbinary=gajim.GPG_BINARY, use_agent=use_agent)
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/gnupg.py", line 761, in __init__
  raise OSError(msg)

OSError: Unable to run gpg - it may not be available.


After doing some search, the issue is that gajim.py is trying to call ‘gpg’ as ‘gpg1’.

# grep -n GPG_BINARY /usr/lib/python2.7/site-packages/gajim/common/gajim.py
162:GPG_BINARY = ‘gpg1’

By replacing ‘gpg’ instead of ‘gpg1’, Gajim will start normally with OpenPGP feature available.

Maybe a newer revision of python2-gnupg is required or maybe a small patch in the current package.

PackagesStableBug ReportVery LowHighjava cacerts file is emptyUnconfirmed
0%
Task Description

/etc/ssl/certs/java/cacerts has 0 entries, resulting in ssl handshake errors in java applications.

Package versions:
* ca-certificates 20170307-1
* ca-certificates-utils 20170307-1

ServicesWiki Page IssueBug ReportVery LowHighHTML design on Wiki not readableUnconfirmed
0%
Task Description

The wiki pages look really too narrow and not readable on even half a screen of the laptop.

PackagesStableBug ReportVery LowMediumPCManFM display different behaviorUnconfirmed
0%
Task Description

Description:

The problem is pcmanfm is not showing any partitions on the left side. It only show Home Folder, Desktop, Applications, Filesystem and the ext. hdd. If I include dbus-launch pcmanfm -d command, it show the other partitions on the left side of window but not ext. hdd. The drive/partitions are not encrypted.
I do have dbus, gvfs & ntfs-3g installed and active services.

Additional info:
* package version(s)
PCManFM 1.2.5 - using LibFM ver. 1.2.5

Steps to reproduce:
Original install from the livecd with LXDE but I may run Openbox standalone and get the same behavior with either environment. I do not have this issue running other distros.

PackagesAnyBug ReportVery LowHigh[iceweasel-uxp] windows don't render correctly in add-o...Researching
0%
Task Description

I can’t switch windows in add-ons such as session manager.

It’s probably the same bug which appears in palemoon (inherited from UXP). See here:

https://issues.hyperbola.info/index.php?do=details&task_id=1160&opened=24&status[0]=

https://forum.palemoon.org/viewtopic.php?f=37&t=19941&sid=3cd95f0870b5cef74c582eb9a3ea778a

PackagesAnyBug ReportVery LowMedium[mate-panel] country flags for keyboard layouts are mis...Unconfirmed
0%
Task Description

After enabling show-flags via dconf-editor in org.mate.peripherals-keyboard-xkb.indicator the flags don’t show up. The simple workaround is to copy flags you want into ~/.icons/flags (after creating the directory) from here

https://github.com/linuxmint/flags/tree/master/usr/share/iso-flag-png

and then to reboot.

It seems to be this bug:

https://askubuntu.com/questions/1059324/how-to-show-current-keyboard-layout-on-mate-panel-as-country-flag/1059325#1059325

PackagesAnyBug ReportVery LowMedium[ffmpegthumbnailer] missing support for some media form...Unconfirmed
0%
Task Description

ffmpegthumbnailer does not support some media formats since they do not appear in its configuration file ffmpegthumbnailer.thumbnailer which can be found in /usr/share/thumbnailers/. By editing the file ffmpegthumbnailer.thumbnailer one can add thumbnail support for embedded art in audio formats such as flac and mp3 (using the -m flag) and thumbnail support for webp (a new image format which iceweasel-uxp and gthumb support). I’m attaching my edited file (I just added a few common audio formats and webp and added the -m flag and removed the -f flag).

PackagesAnyBug ReportVery LowLow[zathura-pdf-poppler] unable to process apostrophes di...Researching
0%
Task Description

Description:
Something is wrong with the latest version packaged in Hyperbola. zathura-pdf-poppler is unable to process apostrophes displayed in pdf bookmarks.

Steps to reproduce:
Open any pdf file which has a summary included, then hit `Tab` to display the summary. Instead of apostrophes, zathura-pdf-poppler displays html entities while the output of zathura-pdf-mupdf is correct.

PackagesAnyBug ReportVery LowHigh[kdelibs4support] XDG_RUNTIME_DIR not setUnconfirmed
0%
Task Description

Description:

This bug only appears when logged in as root on terminal

# kf5-config --version
QStandardPaths: XDG_RUNTIME_DIR not set, defaulting to '/tmp/runtime-root'
QStandardPaths: XDG_RUNTIME_DIR not set, defaulting to '/tmp/runtime-root'
QStandardPaths: XDG_RUNTIME_DIR not set, defaulting to '/tmp/runtime-root'
Qt: 5.8.0
KDE Frameworks: 5.33.0
kf5-config: 1.0

Additional info:

* package version(s)

$ pacman -Si kdelibs4support
Repositorio               : extra
Nombre                    : kdelibs4support
Versión                   : 5.33.0-1
Descripción               : Porting aid from KDELibs4
Arquitectura              : x86_64
URL                       : https://community.kde.org/Frameworks
Licencias                 : LGPL
Grupos                    : kf5-aids
Provee                    : Nada
Depende de                : kunitconversion  kitemmodels  kemoticons  kded  kparts
Dependencias opcionales   : Nada
En conflicto con          : kde4support
Remplaza a                : kde4support
Tamaño de la descarga     : 3,03 MiB
Tamaño de la instalación  : 17,36 MiB
Encargado                 : Felix Yan <felixonmars@archlinux.org>
Fecha de creación         : jue 13 abr 2017 14:29:47 -05
Validado por              : Suma MD5  Suma SHA-256  Firma

Steps to reproduce:

- Install KDE plasma

PackagesAnyBug ReportVery LowHigh[blueman] org.freedesktop.DBus.Error.NameHasNoOwnerUnconfirmed
0%
Task Description

Description:

org.freedesktop.DBus.Error.NameHasNoOwner: Could not get owner of name ‘org.bluez.obex’: no such name

Additional info:
* package version(s)

$ pacman -Si blueman
Repositorio               : community
Nombre                    : blueman
Versión                   : 2.0.4-3
Descripción               : GTK+ Bluetooth Manager
Arquitectura              : x86_64
URL                       : https://github.com/blueman-project/blueman
Licencias                 : GPL
Grupos                    : Nada
Provee                    : Nada
Depende de                : bluez  bluez-libs  gtk3  libnotify  python-cairo  python-dbus
                            python-gobject
Dependencias opcionales   : dnsmasq: Network Access Point (NAP) support
                            networkmanager: Dial Up Networking (DUN) and Personal Area
                            Networking (PAN) support
                            pulseaudio-bluetooth: audio devices support
En conflicto con          : Nada
Remplaza a                : Nada
Tamaño de la descarga     : 1814,18 KiB
Tamaño de la instalación  : 5345,00 KiB
Encargado                 : Felix Yan <felixonmars@archlinux.org>
Fecha de creación         : dom 25 dic 2016 12:00:42 -05
Validado por              : Suma MD5  Suma SHA-256  Firma

* config and/or log files etc.

(blueman-applet | ccze -A):
- https://paste.debian.net/plain/1049476

(pkgfile -l blueman):
- https://paste.debian.net/plain/1049477

Steps to reproduce:

- Install blueman

PackagesStableBug ReportVery LowLowGNOME cannot lock screen while using LightDMUnconfirmed
0%
Task Description

Description:
Screen locking does not work in GNOME, either with keyboard shortcuts or from the menu, while using LightDM.

Additional info:
* According to this thread[1] this bug has been patched in Ubuntu. Please consider applying this patch.[2]

Steps to reproduce:
# pacman -S gnome lightdm lightdm-gtk-greeter
# rc-update add lightdm default
Reboot, log in to a GNOME session and attempt to lock screen.

[1] https://www.reddit.com/r/gnome/comments/9klvej/is_there_a_way_to_get_the_screen_to_lock_with/ [2] https://git.launchpad.net/~ubuntu-desktop/ubuntu/+source/gnome-shell/tree/debian/patches/ubuntu/lightdm-user-switching.patch

Showing tasks 1 - 50 of 452 Page 1 of 101 - 2 - 3 - 4 - 5 - Last >>

Available keyboard shortcuts

Tasklist

Task Details

Task Editing