Packages

  • Status Researching
  • Percent Complete
    0%
  • Task Type Bug Report
  • Category Testing
  • Assigned To
    Luke
    André Silva
  • Operating System All
  • Severity Low
  • Priority Medium
  • Reported Version Any
  • Due in Version Starfix
  • Due Date Undecided
  • Votes
  • Private
Attached to Project: Packages
Opened by André Silva - 25/06/2018
Last edited by André Silva - 13/09/2018

FS#1045 - [xf86-video-intel] context menu not being highlighted in UXP applications

Description:
Context menu not being highlighted in UXP applications such as Iceweasel-UXP. This issue is generated in machines with i915 graphic cards using the Intel graphics driver .

Additional info:
* package version(s): 52.9.0_20180601-7

Steps to reproduce:

  • Install Iceweasel-UXP:
    # pacman -S iceweasel-uxp
  • Run Iceweasel-UXP:
    ~ iceweasel-uxp
  • Open new tabs with right click to use context menu.
Admin
Luke commented on 29.06.2018 00:59

Per heckyel, he was able to solve it by cleaning iceweasel-esr leftovers in the following folder:

/usr/lib/iceweasel/browser/chrome/*

Thank you heckyel for testing!

Admin
André Silva commented on 19.07.2018 00:07
Per heckyel, he was able to solve it by cleaning iceweasel-esr leftovers in the following folder:

I can't reproduce it since i haven't /usr/lib/iceweasel/browser/chrome

I will try build Iceweasel-UXP with ac_add_options –enable-default-toolkit=cairo-gtk2 to see if it solves the issue.

Admin
André Silva commented on 19.07.2018 06:56
I will try build Iceweasel-UXP with ac_add_options –enable-default-toolkit=cairo-gtk2 to see if it solves the issue.

I've already built it, however the issue persists.

Admin
Luke commented on 12.08.2018 17:54

Possibly related oxygen-gtk: https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=341181https://cgit.kde.org/oxygen-gtk.git/commit/?id=b1ee5fb80c44c6c8a625333af1cfdc997d408805

If not related, it is still may be a new bug to investigate.

Admin
André Silva commented on 12.09.2018 23:49
If not related, it is still may be a new bug to investigate.

I will try do it to see if it solves the issue.

Admin
André Silva commented on 13.09.2018 02:10
I will try do it to see if it solves the issue.

I tested my machine with mode setting and it solved the issue, so the issue comes from the Intel graphics driver , no Iceweasel-UXP or Oxygen-GTK.

It is my current config file:

/etc/X11/xorg.conf.d/00-device.conf
---
Section "Device"
        Identifier      "Intel(R) 965GME/GLE"
        Driver          "modesetting"
        VendorName      "Intel(R)"
        Option          "AccelMethod"           "glamor"
        Option          "PageFlip"              "yes"
        Option          "ZaphodHeads"           "LVDS-1,VGA-1"
        # modesetting
        Option          "kmsdev"                "/dev/dri/card0"
        Option          "ShadowFB"              "no"
        Option          "SWcursor"              "no"
EndSection
Date User Effort (H:M)

Loading...

Available keyboard shortcuts

Tasklist

Task Details

Task Editing